Как да изберем правилния модел камина за дома

Как да изберем правилния модел камина за дома

Кой не мечтае за домашната романтика и уют? Тези две неща неминуемо извикват у всеки образ на камина за дома. Ако обмисляте тази опция или вече сте решили, че жилището Ви няма да е завършено без камина, тогава е добре предварително да сте наясно с особеностите на моделите и Вашите специфични изисквания, ограничения и нужди.

камина за дома

Домашна камина – топлина, уют, но и поддръжка

За да изберете правилна камина за дома, се запитайте дали това ще е основният Ви източник на отопление или интериорна закачка за уютните вечери вкъщи. Ако ще се отоплявате с нея, то съвременните, модерни варианти са наистина много. Може да изберете класическата опция – камина на дърва, но пазарът предлага и по-икономични варианти – уреди, които работят на газ, специализирани камини за пелети, а вече и електрически камини. Дървата за огрев действително носят неповторима атмосфера, но употребата им е свърза с доста усилия – рязане, носене, необходимост от специално място за складиране и редовно почистване както на камината, така и на помещението, в което се намира тя.

Домашна камина – мечта, която се сбъдва лесно

Ако живеете постоянно в жилището, в което искате да монтирате камина, то тогава най-подходящият вариант е да помислите за водна отоплителна система като икономично и енергоефективно решение. Водните ризи са предпочитани заради ниските месечни сметки.

Предварителните изчисления за каква площ Ви е необходимо отопление, къде ще поставите камината, колко гориво ще Ви е необходимо също са съществени, за да не съжалявате за инвестицията си. Не се колебайте да извикате специалист, който да Ви помогне със специфичните сметки и да Ви даде професионални насоки. Това в голяма степен важи и за изчисленията за комина – много важен фактор, който ще Ви предпази от загуба на енергия, задимявания и други неприятни последици.

Камина за дома – интериорното бижу

Ако търсите камина за дома, на която разчитате изцяло за отоплението, а по-скоро за уюта на помещението, то тогава наистина може да развихрите въображението си. Дизайнерските камини, които се предлагат, могат да бъдат поставени както на стена, така и в средата на стаята. Вариантите за дизайн, облицовки, функционалности са безкрайни. Технологиите вече позволяват и тези устройства да са „smart” и да ги управлявате с един клик от телефона си, дори когато не сте у дома. Но най-важно е да не разчитате единствено на усета си, а да коментирате въпроса преди да вземете крайното решение със специалисти.

Вижте артистичните модели, които предлагаме, и се свържете с нас за повече информация и конкретни насоки.