Шест стъпки от вашата идея за камина, до реализиран проект

1. Харесвате облицовка

От интернет, ваша идея-дори скицирана, проект изготвен от дизайнер, архитект. Снимате мястото за камината , и комина с неговите размери и форми, ако има такъв. С тази информация Ви очакваме за консултация в офиса, за нас е важно всичко!

2. Избор на подходяща за проекта горивна камера

След запознаване с проекта и оглед на място , разбиване на комина, за измерване на диаметъра му, се установява че той е достатъчно малък, спрямо желанието на клиента за горивна камера с вертикално отваряне и големи размери. Затова предложихме възможно най-подходящия модел, който да работи перфектно с този комин.

3. Изготвяне на проект

След уточняване на детайли относно дизайна, формата и избраната горивна камера, имайки предвид ограниченията на мястото за камината ние изготвихме работен чертеж и цветна визуализация, на база на които ще се изработва камината.

4. Калкулиране на цената

На базата на проекта се калкулира цената на камината, като в нея се включва всичко, което сме обсъдили с клиента , което е необходимо за монтажа и пълноценната работа на камината. Започвайки от камъка, който ще се ползва за изработка на облицовката, височината на стойката за камерата, изолациите, димоотвода, размера и цвета на решетките и всички необходими за изработка и монтаж консумативи. Клиента ни няма грижата да набавя нищо за проекта, освен да съдейства с избора на камък и да потвърди изготвения идеен проект.

5. Изработка на облицовка за камината

След много разговори и уточняване на детайли, може да се стартира изработката на облицовката, колегите се захващат със задачата. Когато е готова облицовката, преди да я донесем при Вас, предпочитаме да дойдете да я видите на живо в производствения цех. Ако има нещо, което Ви притеснява , не сте предвидели някой детайл, или не сте го представяли, да може навреме да бъде коригиран преди монтажа при Вас.
Специално за този проект заедно с клиента установихме че липсва настилка, която беше изработена от черен гранит допълнително.

6. Монтаж

Монтажа се извършва от наш екип в рамките на 3-4 работни дни.Полагане на изолации, свързване към съществуващия комин изискват внимание към всеки детайл, за да получи клиента едно работещо и носещо топлина съоръжение.
Приключили сме първия етап от монтажа на камината.
Чакаме монтажа на паркета , остава с колегите да направим оформянето на стената , шпакловането и боядисването на булото на камината.

От започването на проекта /12.01.2013 г./, до завършения вид на камината /23.06.2013г./ заедно с клиента, с нашия опит и неговото желание и доверие сме постигнали, според нас, добър резултат и сме се сдобили с още един доволен клиент.
Това че с няколко думи описахме реализирането на даден проект не значи че е нещо, което да доверите да бъде изработено от начинаещ или „всичко можещ“ универсален майстор, който е виждал розов картон и мисли че ще се справи и с камината. Има много тънкости в занаята, които се трупат с годините опит и бройката изработени камини, които рядко се повтарят.
Оставаме на разположение.